Varför ska man låta klä om sina möbler?

Varför inte kassera och köpa nytt? Vad är det egentligen man vinner på att satsa på sin gamla möbel? 

Nummer ett är personlighet. Eftersom du fritt kan välja tyg och tillbehör så kan du få möbeln precis som du vill ha den och den blir pricken över i, i just din inredning. En möbel kan ändra uttryck helt och hållet beroende på vilket tyg man väljer.


Den kan också ha ett affektionsvärde och vara full av minnen. Varför kasta ut en kär familjemedlem? Storleksmässigt kanske den passar in precis där den ska stå. Den kan vara otroligt bekväm, den har bara blivit ful och tråkig. Det är sådant som spelar in i valet mellan att bevara eller byta ut.


Sedan har vi miljöaspekten. Vi lever i ett samhälle där vi ständigt uppmanas att konsumera mer och mer. Och nya möbler har blivit allt billigare på bekostnad av bl. a kvalitén.

Är det då inte bättre, när man tittar på resurshållning, att förlänga livslängden genom att renovera en gedigen möbel än att slänga den och köpa nytt?

Om vi ska hushålla med resurserna är den logiska slutsatsen att vi främst ska konsumera inhemska tjänster och laga de saker vi har. Här passar vintagetrenden väl in. Den ökar intresset för att bevara och återanvända.

Sveriges Tapetserarmästare har tre värdeord: Yrkesskicklighet, tradition och trend. Yrkesskickligheten är vårt hantverkskunnande och vår stolthet. Tradition står för vår kompetens att förvalta hantverkets historiska utveckling. Trend har inte med dagsländor att göra utan innebär att vi håller oss uppdaterade inom nya tekniker och material och följer med vad som händer inom färg, form och inredning. De här tre orden sammanfattar på ett bra sätt hur tapetseraryrket ser ut.

Välkommen att ge just din favorit nytt liv!

Olofssons Tapetserarverkstad Katarina Nilsson
Kärrgatan 8 ¦ 252 30 HELSINGBORG
Tel: +46 762 13 61 63
E-post: katarinanilsson64@gmail.com